Brottsdömda politiker

partierDetta dokument listar politiker i C, FP, KD, MP, M, S och V som dömts för brott sedan 2004, och är tänkt att vara en illustrativ motvikt till påståenden om att Sverigedemokraternas företrädare skulle vara särskilt brottsbelastade. Endast personer som dömts för brott tas upp, inte de som har kronofogdeskulder, har gjort olämpliga uttalanden eller liknande.

Datainsamlingen grunder sig på medierapportering vilket ju är mer förekommande när förseelser är grova och förövare kända. Dokumentet ska därför inte ses som en statistisk jämförelse mellan antalet dömta politiker i partierna.

I de fall som brott har mörkats av vanliga massmedia, har alternativmedia använts som källa.
Om man händelsevis skulle misstro dessa, går det utmärkt att kontakta rätsväsendets instanser för kontroll.

Personerna listas parti i efternamnsordning enligt mallen: uppdrag som personen hade vid brottstillfället, beskrivning av borttet,

Läs dokumentet >> Brottsdömda Politiker

5 kommentarer till Brottsdömda politiker

 • Tack!!!

 • Länken fungerar inte 🙁

  • Om du klickar på länken från en mobil öppnas den inte i ett nytt fönster som den gör på en dator utan laddas ner till din mobil, detta bör du se längst upp på din telefon, en pil nedåt som indikerar att en fil har laddats ned, om du klickar på den pilen kan du öppna dokumentet om du har en PDF läsare i mobilen.
   Dokumentet hamnar i en mapp på telefonen som heter Download (Android) där du kan öppna den om du inte kommer åt den från nämnda ‘pil nedåt’.

   Med vänliga hälsningar

   /
   Sverige-IRL

 • Varför har ni tagit bort listan om brottsdömda politiker?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *