Omvänd rasism finns inte

Insändare

Jag känner att det är viktigt att klargöra detta; så kallad omvänd rasism finns inte, den existerar inte och är inte ett samhällsproblem. Det finns de som utövar rasism och de som påpekar den rasismen som utövas. Denna text kommer att handla om oss som står upp mot den rasism som vi utsätts för dagligen. Jag besökte en ”multikulti”-festival för cirka två veckor sedan med min syster och en vän, alla tre har brun hy. Denna festival har utgett sig för att vara en plats för alla och som rasifierad söker man sig ofta till trygga rum där risken att bli kränkt är mindre. Vi kände oss trygga nog att släppa garden och sätta oss på tåget mot festivalen. När vi kliver på tåget så märker vi att majoriteten av alla på tåget är vita och vi känner direkt obehag. Efter en tågresa full av kränkningar och rasistiska kommentarer, där vi fått höra att chokladbollar visst heter negerbollar, eller förlåt, halvapabollar var det visst, så är vi framme på festivalen.

via Omvänd rasism finns inte @ Allehanda.se

pendelsthlmKan detta vara sant? Vi “SVENSKAR” är väl för väluppfostrade och fega för att uttrycka oss på ett sådant sätt? Det finns ett fåtal svenskar som använder detta språk öppet, men DET SVENSKA FOLKET I GEMEN är så präglat att inte stöta sig med någon, eller rädd för PK maffian för att uttrycka sig på ett sådant sätt, så att alla på tåget eller annat sammanhang skulle ge en sådan känsla kan inte vi på SVERIGE-IRL förstå. Men i och för sig, en vithyad persson på pendeltåget på väg antingen till Huddinge, Alby, Solna eller på något annat transportmedel på väg till en förort någonstans i Sverige kanske upplever samma sak? Men då omvänt???

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *